zavři okno aukce | pravidla aukce | registrace

AUKCE
Detaily k dražené položce
jméno položky: Rosol Petr – ZOH 1992 (Albertville) - červený dres
číslo: 10
aktuální cena: 8000 Kč
vyvolávací cena: 1000 Kč
minimální příhoz: 50 Kč
příhozů: 30
poslední příhoz: 01.04.2010 - 16:04:27
poslední zákazník: ros10
zpět NA AUKCI
Popis:

Červený dres finského výrobce TACKLA, který od roku 1989 až do roku 1993 oblékal všechny vrcholné mezinárodní akce i týmy tehdejší nejvyšší československé soutěže.

Made in Finland.

Dres pochází z osobní sbírky trenérské reprezentační legendy Ivana Hlinky, kterou po jeho smrti částečně rozprodal Ivan Hlinka mladší. Původ dresu doložen dopisem od Ivana Hlinky ml... Tento dopis dokladuje původ dvou dresů – Rosola a Procházky (rovněž v aukci). Originál dopisu bude přiložen k dresu vyšší celkové vydražené částky, s druhým dresem bude odeslána notářsky ověřená kopie dokumentu. Dres je ve velmi dobrém stavu, ve srovnání s původním stavem chybí pouze písmeno „A“ na přední straně – Tackla ho tam tehdy lepila a nezachovalo se. I konzultace s Petrem Rosolem vyzněla jednoznačně – tento dres skutečně pochází ze ZOH v Albertville (Československo získalo bronz a útok Rosol-Lang-Kašťák byl z tehdejší reprezentace prakticky nejlepší). Na jiné akci Rosol podle vlastních slov v reprezentaci „Áčko“ neměl.

Možno zajistit podpis Petra Rosola včetně fotodokumentace samotného aktu podepsání dresu zdarma, prodlouží ale termín dodání dresu.